05.06.2013., Капитал

БАЊАЛУКА, Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић отворио је 17. Међународни сајам намјештаја „САН 2013″ у Бањалуци и истакао да ова манифестација представља промоцију домаће дрвопрерађивачке индустрије, која биљежи завидне резулате и представља понос Српске.

Drvna industrija„Дрвопрерађивачка индустрија Републике Српске велики је извозник и примјењује савремене технологије. Овладала је финалном прерадом дрвета. Данас имамо производе који снабдијевају потрошаче широм свијета“, истакао је Ковачевић.

Он је навео да је Министарство у свакодневном контакту са дрвопрерађивачима и да разумије њихове проблеме.

„Свакодневно разговарамо са представницима Јавног предузећа `Шуме Републике Српске` о обезбјеђивању сировина и најквалитетнијих уговора и кроз подстицаје извозу дрвопрерађивачима дајемо могућност да опстану на тржишту“, навео је Ковачевић.

Директор „Бањалучког велесајма“ Драгољуб Бојанић рекао је да се на Сајму представило 50 излагача из Србије, Хрватске, Федерације БиХ и Републике Српске.

„Задовољни смо да смо успјели одржати овај сајам у изузетно тешким условима, јер су многи пропали“, истакао је Бојанић и додао да многе веће сајамске куће ове године нису успјеле организовати сајам.

Отварању Сајма присуствовао је и градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић. Манифестација ће трајати до 9. јуна.  Срна

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *