10.06.2013., Танјуг

Амбасадор Кувајта Фавзи Абдулазиз Ахмад ел Џесем изјавио је данас у Крушевцу да ће Кувајтски развојни фонд идуће године одобрити Србији нови кредит за наводњавање.

kuvajtski_ambasadorКРУШЕВАЦ – Амбасадор Кувајта Фавзи Абдулазиз Ахмад ел Џесем изјавио је данас у Крушевцу да ће Кувајтски развојни фонд идуће године одобрити Србији нови кредит за наводњавање.

Подсетивши на претходно потписан споразум о кредиту између Кувајтског развојног фонда и Владе Србије у износу од 25 милиона евра за изградњу Прокопа, Ахмад ел Џесем је казао новинарима да амбасада Кувајта покушава да ради на побољшању економских односа две земље.

„Као амбасадор имам зелено светло од руководства да са Србијом појачам економску сарадњу и трговину“, казао је амбасадор, истакавши да је у мају ове године обележено и 50 година од потписивања споразума о дипломатским односима са Југославијом.

Србија је лепа земља и има доста потенцијала, оценио је амбасадор и напоменуо да је са градоначелником Крушевца Братиславом Гашићем разговарао о томе да Србију ускоро посете бизнисмени, трговци и медији из Кувајта, како би се лично уверили и приказали те потенцијале.

Он је позвао фирме из Крушевца да се обрате амбасади Кувајта у Београду, уколико сматрају да постоји могућност за сарадњу и истакао да ће амбасада направити даље контакте са Привредном комором Кувајта.

Градоначелник Крушевца Братислав Гашић, који је са амбасадором Кувајта обишао Фабрику уља, Фабрику мазива и Рибарску бању рекао је на конференцији за новинаре да тај град има велику шансу у бањском туризму, као и да Крушевац тражи партнере са којим би се на обострану корист унапредила производња.

„Данас обилазимо ФАМ, Фабрику уља, и Рибарску бању, а Канцеларија за економски развој предложиће амбасадору неколико пројекта“, рекао је Гашић, истакавши да ће се у другој  половини године радити на привлачењу инвестиција.

„После добијања датума, а искрено се надам да ћемо га добити у јуну, максимално ћемо се ангажовати око инвестиција и запошљавања грађана Србије“, рекао је Гашић, који је и потпредседник Српске напредне странке.

Он је додао да ће се тог дана (28.јуна) у Крушевцу одржати седница Владе, а биће присутан и председник Србије Томислав Николић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *