18.06.2013., АРРА

Jablanicki_organska_prУ Центру за развој Јабланичког и Пчињског округа уручени су уговори о суфинансирању набавке опреме органским произвођачима из Јабланичког и Пчињског округа у оквиру Регионалне шеме за суфинансирање производних и других капацитета одабраних пољопривредних произвођача која је део пројекта „Подршка производњи органске хране у јужној Србији“. Пројекат финансира Аустријска развојна агенција ADA, а спроводи Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа.

Уговоре су добили: Небојша Антић и Славољуб Стошић из Трговишта, Милан Тасић из села Корбевац код Врања, Миломир Љубић из села Ивање код Бојника и прерађивачи „Шумско благо“ из Бреснице код Врања, „Стрела“ из Лесковца и „Ана“ из Босилеграда.

Добитници грантова учестовали су у два круга јавног конкурса где су поред техничке документације конкурисали и са маркетинг-инвестиционим плановима на основу којих су рангирани. Маркетинг-инвестициони планови урађени су у сарадњи са финансијским експертима које су заједнички ангажовали Центар за развој и учесници пројекта, а у циљу подршке развоју процеса оранске производње како пољопривредника, тако и организација које се баве прерадом.

Jablanicki_organska_pr2Регионлна шема за суфинансирање производних и других капацитета има за циљ помоћ корисницима пројекта, пољопривредним произвођачима и прерађивачима у набавци потребне опреме, механизације, расада, стоке, перади или пчелињих ројева, а у циљу побољшања производних капацитета за развој органске производње.

Добитници средстава су уједно и корисници пројекта „Подршка производњи органске хране у јужној Србији“, што је био и један од услова конкурса и до сада су активно учествовали у обукама, саветовањима, међународним студијским посетама, посетама и наступима на домаћим и светским сајмовима, наведено је на саопштењу Центра за развој Јабланичког и Пчињског округ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *