28.06.2013.,Market network

Кристина Такон, нови британски контролор за трговину, жели да наметне казне и примора супермаркете да се јавно извине у националним новинама, ако добављаче не третирају како би требало.

retail_kazne_GBОвај закон не регулише цене договорене између малопродаје и добављача, али има за циљ да спречи да се договрено не извршава и мења кроз накнадне договоре. Поменути прописи обухватају сегмент намирница, укључујући храну, пиће и средства за хигијену, али не и одећу или дуван.

Такон је рекла да јој је први задатак био да предложи правила под којим би се спроводила истрага у поменутим случајевима и максималне казне које би биле наметнуте.

– Казне су ту као крајње средство. Спремна сам да користим своја овлашћења али се надам да нећемо доћи до крајњих мера, рекла је Такон.

Она је провела неколико месеци у разговору са добављачима пре свог званичног избора на функцију на којој ће бити у могућности да арбитрира у споровима и истражи жалбе које се улажу анонимно и путем трећих страна.

Таконова ће се бавити питањима као што су да ли супермаркети наплаћују до милион фунти место ан својим полоцама, или изрицањем новчаних казни за муштерије чије жалбе немају никакве везе са квалитетом испоручене робе. Она тврди да такве ствари стварају додатне трошкове индустрији, и поскупљују производе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *