08.07.2013., Танјуг

Берба малине у ужичком крају приводи се крају, а произвођачи за малину добијају од 210 до 230 динара по килограму и већина њих задовољна је овом ценом, изјавио је за Танјуг председник Савеза српска малина, Драган Вукаиловић.

maline_cene_tanjugУЖИЦЕ – Берба малине у ужичком крају приводи се крају, а произвођачи за малину добијају од 210 до 230 динара по килограму и већина њих задовољна је овом ценом, изјавио је за Танјуг председник Савеза српска малина, Драган Вукаиловић.

„После састанка са вицепремијером Александром Вучићем цена малине је са 135 динара подигнута на приближно ону коју смо ми тражили. Сада накупци плаћају тих 250 динара. Ми смо задовољни и нема потребе за протестима“, каже Вукаиловић.

Он напомиње и да је овај Савез, после састанка са првим потредседником владе, у контакту са Канцеларијом за борбу против корупције и Одбором за пољопривреду Народне скупштине Србије, и да имају информацију да ће идуће седмице комисија ових тела кренути у контролу рада хладњачара.

Према речима Вукаиловића, овогодишњи род малине је доброг квалитета, али ће укупан принос у Србији бити око 30 хиљада тона, што је за 30 до 40 одсто мање него прошле године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *