16.07.2013., Танјуг

Републичка дирекција за робне резерве откупиће 59.500 тона меркантилне пшенице, род 2013. године, по цени од 20 динара по килограму (у цену је урачунат и ПДВ), одлучила је Влада Србије на данашњој седници.

otkup_psenica_tanjugБЕОГРАД – Републичка дирекција за робне резерве откупиће 59.500 тона меркантилне пшенице, род 2013. године, по цени од 20 динара по килограму (у цену је урачунат и ПДВ), одлучила је Влада Србије на данашњој седници.

Републичка дирекција за робне резерве ће плаћање купљене меркантилне пшенице извршити у року од 15 дана по достављању комплетне документације.

Минимална количина меркантилне пшенице која ће бити купљена од физичких лица – носилаца комерцијалних пољопривредних породичних газдинстава и земљорадничких задруга је 5 тона, а максимална 50 тона, наведено је у саопштењу Владе.

Влада је на даншњој седници такође донела одлуку да Министарство просвете, науке и технолошког развоја обезбеди бесплатне уџбенике за припаднике националних мањина за прва четири разреда основне школе за школску 2013 – 2014. годину, као и бесплатне радне свеске за све ученике прва четири разреда основних школа у наредној школској години.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *