17.09.2013., Управа за пољопривреду града Ниша

У организацији Управе за пољопривреду и развој села Града Ниша, од 21. септембра до 4. октобра, на Тргу Краља Милана ће бити одржана манифестација под називом “Сајамски дани Ниша 2013“.

sajam_nisЗа четрнаест дана биће представљено све оно за шта је Управа ресорно надлежна и на тај начин се промовише локална пољопривредна производња, прерада и традиционални живот југа Србије.

Као најава „сајамских дана“ биће одржан Сајам сирева у организацији Кластера сирева „Југ“, затим следи изложба вина и производа од грожђа, потом ће се у 2 дана представити сектор прехрамбене прераде, медари ће своје производе излагати 4 дана, колико ће трајати и изложба нишких цвећара.

Такође, традиционално се у граду одржавају годишње изложбе коза и оваца, тако да ће у Тврђави 28.септембра, бити приређена 15. Републичка изложба коза и 10. Регионална изложба оваца.

Пољопривредна производња полако постаје све популарнија међу Нишлијама и ово је један од начина да се свима покаже како се уз помоћ Управе, рад и креативност може започети сопствени посао. Такође, манифестација се одвија у данима када се очекује велики број туриста из иностранства, тако да ће бити веома корисно да се локални производи представе и њима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *