13. фебруар 2014. Бета, РТВ

МОСКВА – Укупан извоз прехрамбених производа из Србије у Русију ове године могао би буде око 200 милиона долара, што је 15 милиона долара више него 2013, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС).

prodekspo-moskva3У саопштењу се наводи да би расту извоза хране требало да допринесе интересовању пословних људи који су посетили штанд компанија из Србије на Међународном сајму прехрамбених производа у Москви „Продекспо-2014“ који је почео 10. фебруара, а завршава се сутра.

Компаније из Русије, које су посетиле штанд 12 српских произвођача, биле су заинтересоване пре свега за замрзнуто воће и поврће, сир, слаткише, пекарске производе и зачине, за пиће, рибу и прерађевине.

У Москви излажу Витамин, Банини, Фрувела, Мини пани, Фриком, Арт-ивал, Стара ракија, Мастер фриго, Фрувита, ИТН-груп, Селеки милк и ДТД-Рибарство.

Компаније Фрувита добила је и награде на московском сајму за сокове од крушке и вишње, а Фриком за иновацију своје амбалаже.

На сајму „Продекспо-2014“ производни програм представило је 2.400 излагача из 63 земље на више од 100.000 квадратних метара изложбеног простора.

prodekspo-moskva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *