26.03.2014.,Танјуг

Пројекат „Имплементација одрживе примене средстава за заштиту биља и успостављање система редовне техничке инспекције уређаја за примену пестицида““ биће представљен данас у Палати Србија, најавило је Министарство пољопривреде.

pesticidi_resavanjeЦиљ пројекта је заштита здравља људи и животне средине од могућих ризика повезаних са применом средстава за заштиту биља.

Пројекат финансира ЕУ посредством Делегације ЕУ у Србији, из програма ИПА 2012 и биће реализован у наредне две године (фебруар 2014 – фебруар 2016).

Конференцију ће отворити директор Управе за заштиту биља и вођа пројекта са српске стране др Ференц Баги, док је менаџер пројекта из Делегације ЕУ у Србији је Карл Хеинц Фогел.

Пројектни тим, поред Багија, чине вођа пројекта са стране Италије Ђузепе Чоти, стални твининг саветник пројекта Рикардо Роси – Пакани, стални твининг саветник пројекта са српске стране Снежана Савчић-Петрић, асистент сталног твининг саветника Вања Жанко и асистент за језике Александра Мирковић.

На свечаном отварању конференције обратиће се и амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо и саветник министра и директор трећег Сектора операција Делегације Европске уније Ендрју Хеди.

Министарство представља пројекат о правилној употреби пестицида

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *