21.05.2014., Танјуг

БEOГРAД – Фитосанитарна инспекциjа Mинистарства пољопривреде обавља интезивне контроле порекла воћа и поврћа на кванташким и зеленим пиjацама, како у поплављеним подручjима тако и у осталим деловима Србиjе, како би се спречила поjава цревних инфекциjа.

poplave_fitosanitarnaУспостављена jе пуна сарадња са кризним штабовима, са циљем да се правовремено обавештава становништво, а посебно пољопривредни произвођачи. Инспекциjа активно обилази угрожена подручjа, прикупља податке, информише пољопривреднике о препорукама Института за jавно здравље и налаже спровођење потребних мера.

На терену се предузимаjу мере, како на основу информациjа приспелих из кризних штабова, али и по позиву грађана, наводи се у саопштењу Mинистарства пољопривреде.

Фитосанитарна инспекциjа jе jуче, на основу препорука Института за jавно здравље упозорила пољопривредне произвођаче коjи се враћаjу на своjа имања са коjих се вода повлачи, да не убираjу усеве коjи су били у контакту са водом из поплавног таласа и не користе их за исхрану, са циљем да се спречи поjава цревних заразних болести.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *