29.05.2014., Танјуг

БEOГРAД – Пољопривредна инспекциjа jе, од почетка ванредне ситуациjе, обавила 469 контрола од коjих jе у 23 случаjа интервенисала, наводи се у данашњем саопштењу Mинистарства пољопривреде и заштите животне средине, и додаjе да се наставља поjачан надзор хране биљног порекла.

pojacan_nadzor_hraneПрема постављеном плану активности ангажовања у ванредноj ситуациjи, пољопривредни инспектори Mинистарства пољопривреде и заштите животне средине започели су контролу сировина у обjектима за производњу док се поjачан надзор хране биљног порекла наставља код великих произвођача и прометника као и на пунктовима на коjима се дистрибуира храна угроженима.

Oсим интервенциjе у 23 случаjа, у jедном случаjу захтевано jе да се обезбеди минимална евиденциjа за прикупљену помоћ и провера пре дистрибуциjе и у jедном случаjу забрањена jе употреба воде за производњу пекарских производа и употребу у производњи, додаjе се у саопштењу.

Oстале неправилности односе се на мале количине производа са истеклим роковима и без декларациjе као и на издваjање мањих количина производа из кућне радиности (ниjе оригинално паковање).

Пољопривредна инспекциjа ће поред редовних активности контролисати обjекте за производњу у ужем и ширем подручjу обухваћеног поплавама. У окрузима коjи нису обухваћени елементарном непогодом, пољопривредни инспектори посебно ће проверавати исправност складиштене прехрамбене робе и хигиjенске услове складиштења у магацинима сировина код произвођача и магацина велепродаjа.

Циљ контрола jе провера да складиштена роба ниjе ризична или са угрожених терена. У окрузима са поплављених подручjа, поред контрола сировине и услова везаних за чување и складиштење сировина за производњу, контролисаће се да ли су извршене и примењене неопходне мере заштите пословног простора од контаминациjе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *