29.05.2014., Дневник

Повећање извоза у прошлој години у земље Евроазијског економског савеза: у Русију 22%, у Белорусију 17%, а у Казахстан чак 113%.

eurasia_2-300Робна размена Србије с Руском Федерацијом прошле године прешла је три милијарде долара, уз повећање извоза од 22,2 одсто у односу на претходну годину. Ти подаци изнети су на заседању Савета руководилаца трговинско-индустријских комора Заједнице Независних Држава (ЗНД), које је одржано 20. маја у Минску.

Потпредседник Савета Мирослав Милетић рекао је да је у размени с Белорусијом српски извоз у истом периоду порастао 17,7 одсто, а с Казахстаном чак 113 одсто.

Привредна комора Србије је први пут је у својству позваног госта учествовала на том заседању, на којем је Милетић учеснике упознао с катастрофалним последицама поплава у Србији, као и чињеницом да је расељено више од 30.000 људи, а да ће се крајња штета мерити милијардама.

– Захвалио сам се руској и белоруској комори јер су њихове земље прве притекле у помоћ и позвао сам представнике других комора које су учествовале на заседању у Минску да се прикључе акцији солидарности – рекао је Милетић, који је у билатералним разговорима имао прилике да види интересовање и познавање ситуације у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *