30. мај 2014. , Бета , РТВ

Шабац, Лозница – Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић изјавила је данас у Лозници да ће власници поплављених пољопривредних газдинстава, као ургентну помоћ Министарства добити репрометеријал за сетву.

poplave-prva-pomoc„Прва мера ратарима биће помоћ у репроматеријалу: семену, ђубриву и гориву, да се искористи оптимални рок за сетву и засеју њиве, тамо где је то сада могуће. Потом следи дефинитивна процена штете и налажење могућнос5`ти за помоћ воћарству и сточарству“, рекла је Богосављевић Бошковић новинарима.

Додала је да је, ради заштите пољопривредне производње, у току хемијска анализа земљишта које је било под водом, да би се утврдило има ли загађења и предузеле одговарајуће мере.

Министарка је рекла да је од представника града Лознице и суседних општина Малог Зворника и Љубовије, добила детаљне информације о размерама штете у пољопривреди од поплава.

„Наша намера је да се на лицу места упознамо с размерама штете, да разговарамо с људима који представљају локалне заједнице, да видимо шта су њихови проблеми и како можемо да им на најбољи начин помогнемо“, казала је Снежана Богосављевић Бошковић.

Министарка је са сарадницима предходно посетила Шабац, а из Лознице отишла за Крупањ.

Штаб за ванредне ситуације Шапца позвао је пољопривреднике који желе поново да пресеју њиве, да се јаве и добију помоћ за сетву.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *