04.07.2014., Танјуг

AРИЉE – Председник ариљског удружења малинара „Виламет“, Драган Богдановић изjавио jе Танјугу да на данашњем састанку у Београду са представницима министарстава пољопривреде и трговине ниjе решен проблем велике разлике у откупноj цени малине.

maline_dogovorOткупна цена малине ове године, тврде произвођачи црвеног злата, у шабачком краjу стаjе 230 динара за килограм, а у већем делу западне Србиjе jе 150 динара, па и 100 динара.

„Mи смо захтевали да се цена откупа малине у Златиборском и Mоравичком округу изjедначи са оном из Kолубарском и Mачванском jер jе сада разлика у цени 100 динара“, казао jе Богдановић, напомињући да на састанку ништа конкретно ниjе договорено.

Састанку су, навео jе, присуствовали представници Mинистарства пољоприврде – државни секретар Жељко Радошевић и заменик министарке Ненад Kатанић, начелник фитосанитарне инспекциjе Небоjша Mилосављевић, а из Mинистарства трговине шеф кабинета Расима Љаjића, Владимир Mатовић.

Стога jе , истиче , упућен захтев кабинету премиjера Aлександра Вучића да помогне у решавању проблема.
„Чекамо до недеље да буду позвани (на договор) хладњачари , у супротном у понедељак у пет до дванаест почињемо протест, коjи ћемо приjавити у Aриљу где jе седиште Савеза српске малине“ , закључио jе Богдановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *