22. август 2014.ФоНет , Новости

Национална асоцијација прерађивача млека (СЕДА) поздравила је данас иницијативу министарстава пољопривреде и привреде да се олакша извоз у Русију.

mleko_izvozБЕОГРАД – Национална асоцијација прерађивача млека (СЕДА) поздравила је данас иницијативу министарстава пољопривреде и привреде да се олакша извоз у Русију, јер сматра да је тиме учињен први корак ка унапређењу млекарског сектора у целини.

Као институционални представник млекарског сектора у Србији и Европској млекарској асоцијацији, СЕДА сматра да је повећани извоз и позиционирање на тржишту Русије генератор даљег развоја млекара и фармера у Србији.

Ово је прилика коју српска пољопривреда не сме да испусти, указује СЕДА, и изражава убеђење да се захтеви Европске уније на солидарност не односе на могућност да српска прехрамбена индустрија своје, иначе ограничене капацитете стави у функцију развоја домаће пољопривреде.

Та асоцијација истиче да је нереално рећи да домаћа прехрамбена индустрија иоле може угрозити европску, која на тржиште Русије пласира производе у вредности од девет милијарди евра годишње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *