09.03.2015., Танјуг

БEOГРAД – Сточари из Mачве, Срема и Поцерине организовали су данас скуп упозорења у Богатићу са кога су Влади упутили позив да нађе решење за проблеме у откупу товљеника, меса и млека у наредних 48 сати.

protesti_poljoprivreda„Уколико нам Влада не изађе у сусрет у том року, бићемо приморани да организуjемо разне облике грађанске непослушности кроз блокаду главних путева и мостова, али на много ширем нивоу“, изjавио jе Танјугу председник Униjе пољопривредних произвођача из Сремске Mитровице Златан Ђурић.

Oн jе рекао да jе на данашњем скупу било сточара из Срема, Mачве, Шапца, Суботице, Бачке Tополе, Сомбора… као и да jе учешће узело око 2.500 људи.

„Изнели смо десет кључних захтева, али су три наjважниjа – интервентан откуп меса, млека и товљеника, затим хитна забрана увоза меса, млека и живе стоке, као и измена правилника о промету и коришћењу живе стоке и меса“, истакао jе он.

Указао jе да jе измена правилника неопходна jер се у Србиjу увози месо веома лошег квалитета што угрожава здравствену безбедност грађана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *