13.05.2015., Новости

На јесен ће бити готова градња највеће балканске трговине на велико

veletrznica_bgdИЗГРАДЊА „Велетржнице“ од 10.000 квадратних метара настављена је јуче на београдској Кванташкој пијаци, после паузе од готово годину дана. Највећа специјализована трговина за промет прехрамбених и пољопривредних производа на Балкану, према предвиђеним роковима градње, прве трговце и купце требало би да прими већ ове јесени.

Како за „Новости“ каже Наташа Путник, директор „Велетржнице“, радови су прошле године стали због неусклађености са извођачима и недостатка средстава, а посао су одлагале и законске процедуре око јавних набавки. За изградњу ће бити задужено предузеће „Јадран“, које је на тендеру дало најповољнију понуду. Према условима тендера рок за изградњу је 120 дана.

– Извођач радова морао је да испуни прилично захтевне услове које су прописани тендером – каже Путник. – У року од 120 дана требало би да никне 10.000 квадрата хала и приступне саобраћајнице за транспорт и доставу робе и логистичку подршку. То ће бити једини центар где ће трговци и пољопривредници имати најсавременије услове за чување хране, што ће гарантовати и квалитет воћа и поврћа.

„Велетржница“ је пројекат од националног значаја који српску привреду може да учини конкурентнијом.

– Већина трговаца и пољопривредника је веома заинтересована за изнајмљивање простора у будућим халама – каже Наташа Путник. А купци ће на једном месту имати комплетну понуду. Велетржница је иначе у стопостотном власништву Града Београда, а посебно морам да захвалим градоначелнику Синиши Малом и градском менаџеру Горану Весићу, који су подржали овај пројекат.

ПОВОЉНИЈЕ ЦЕНЕ

СТРУЧЊАЦИ истичу да ће „Велетржница“ допринети бржем развоју пољопривреде у Србији, а њеном изградњом обогатиће се и понуда робе на нашем тржишту, што ће значити и повољније цене. У највећој специјализованој тржишној институцији Србије за промет прехрамбених и пољопривредних производа на велико, послује више од 10.000 трговаца и произвођача из целе земље, дневно је посети око 3.000 купаца, а месечни промет робе је између 12.000 и 15.000 тона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *