03. јун 2015., Танјуг , РТВ

НОВИ САД – Чак 13 ИТ компанија из Србије одабрано је за финансирање у пројекту „FRACTALS“ Европске комисије, који је намењен развоју савремених информационо-технолошких решења (ИТ) за пољопривреду, саопштила је данас компанија „Biosens“ у Новом Саду.

fractalsУ врло оштрој европској конкуренцији, од чак 269 пријављених компанија за финансирање су одабране њих 43 компаније из 12 европских земаља, од којих је 13 из Србије, наведено је у саопштењу.

Укупно седам компанија из Новог Сада, три из Београда и по једна из Суботице, Крагујевца и Ниша оствариле су велики успех и заједно освоје 1,7 милиона евра, које ће кроз FP7 „FRACTALS“ пројекат бити бесповратно уложене у те компаније, ради развоја „Future Internet“ апликација за пољопривреду – грану од стратешког значаја за Европу и нашу земљу.

Најуспешнијим домаћим компанијама, сутра ће у Централној згради Универзитета у Новом Саду, бити уручена специјална признања поводом почетка пројекта Antares.

То је најзначајнији пројекат за развој ИТ у пољопривреди у Србији.

Том приликом, како је најављено, говориће представници републичке и покрајинске владе, ректор Универзитета у Новом Саду и представници дипломатског кора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *