30.07.2015., Танјуг

Mинистарка пољопривреде Снежана Богосављевић изjавила jе данас да jош ниjе познато зашто jе дошло до помора пчела у Воjводини додаjући да се стање активно анализира.

pcele_pomorБEOГРAД – Mинистарка пољопривреде Снежана Богосављевић изjавила jе данас да jош ниjе познато зашто jе дошло до помора пчела у Воjводини додаjући да се стање активно анализира.

„Ви сте у праву, причињена jе штета пчеларима, наступио jе помор, упознати смо са проблемом, пратимо стање и откривамо узроке. Постоjала jе сумња на коришћење пестицида, али су резултати показали да то ниjе разлог помора“, рекла jе министарка у парламенту одговараjући на питање лидера ЛСВ Ненада Чанка шта jе узрок помора и ко ће пчеларима надокнадити штету.

Jавност ће о резултатима до коjих се дође бити обавештена, навела jе министарка, а Чанак jе претходно навео да jе у помору пчела у поjединим општинама у Воjводини страдало 3.000 кошница, те да jе штета већа од пола милиона евра.

Kако се сумњало да су можда у питању пестициди, Чанак jе питао постоjи ли могућност да се, с обзиром да jе Aгенциjа за хемикалиjе укинута 2012, воjвођанскоj влади дозволи да формира сопствену агенциjу коjа би се бавила тим проблелима на териториjи Покраjине.

Нема потребе за таквим потезима, одговорила jе Богосављевић, с образложењем да су надлежности те агренциjе пренете на Oдељење за хемикалиjе у оквиру Mинистарства пољопривреде и заштите животне средине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *