02.09,2015., Сделано у нас

У првих седам месеци 2015. године удео домаће производње пољопривредне технике на руском тржишту повећан је за 7 одсто и премашио 45 одсто. Највећи раст је показало АД „Петроградска фабрика трактора“: за седам месеци ове године, фабрика је произвела 78 одсто више трактора у односу на исти период 2014.године.

poljomehanizacija_rusИзвоз руске пољопривредне технике порастао је за 2 одсто у поређењу са истим показатељем прошле године и износио је 138,3 милиона долара.

Географија извоза протеже се на 51 земљу, укључујући Немачку, Француску и Велику Британију. За промоцију домаћих производа на овим тржиштима Министарство индустрије Русије активно ради на организацији обједињеног руског наступа на највећем сајму пољопривредне механизације „Agritechnica“, која ће се одржати 10-14. новембар у Хановеру.

Преко 50 одсто извозних испорука иде са применом механизма осигурања експортних кредита — ЭКСАР. Њега користи и водећи руски произвођач пољопривредних машина „Ростсельмаш“, чији је удео у извозу износи 65 одсто.

Такође, за седам месеци 2015. године забележен је пад увоза машина и опреме за пољопривреду од 59 одсто.

Министарство индустрије Русије и министарство пољопривреде Русије реализују пакет мера подршке домаћим произвођачима, као и да надокнаду дела трошкова за спровођење научно-истраживачких и експериментално-конструкционих радова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *