13.11.2015., Танјуг, Дневник

Републичка дирекција за робне резерве извршиће откуп 25.020 тона кукуруза рода 2015. године, на основу Закључка владе Републике Србије од 05.11.2015. године, саопштила је данас Продуктна берза.

kukuruz_otkupМеркантилни кукуруз у зрну овогодишњег рода домаћег порекла, по цени од 19 динара по килограму са урачунатим порезом на додату вредност, франко силос овлашћеног складиштара Дирекције, у укупној количини од 25.020 тона, откупљиваће се од регистрованих пољопривредних газдинстава у индивидуалном сектору (физичких лица) и земљорадничких задруга, наводи се у саопштењу.

Откуп почиње у утоак, 17. новембра 2015. године, а трајаће сваког радног дана у времену од 8,30 до 14,30 часова, све док се не откупи предвиђена количина, а крајњи рок за откуп кукуруза је 30. новембар 2015. године.

Минимална количина кукуруза која ће се откупљивати по носиоцу газдинства за индивидуални сектор (физичког лица) је 10 тона, а максимална количина је 100 тона, док је минимална количина кукуруза која се купује по носиоцу газдинства за задруге 20 тона, а максимална 150 тона.

Откуп ће се вршити преко Продуктне берзе у Новом Саду, а Дирекција ће плаћање купљеног кукуруза извршити у року до 15 дана од дана достављања комплетне документације, односно потписивања уговора са продавцима кукуруза.

Потенцијални продавци су ослобођени плаћања берзанске провизије, а сносе само трошкове транспорта до овлашћеног складиштара по диспозицији Дирекције и трошкове анализе квалитета кукуруза који су спремни да продају, пише у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *