25.12.2015, Танјуг

БЕОГРАД – Више правних лица биће у могућности да закупи до 30 одсто државног земљишта у свакој општини на период до 30 година, будући да је Влада Србије усвојила амандман на измене Закона о пољопривредном земљишту који то предвиђа.

zakup_zemljista_izmenaТо је Танјугу потврдио председник скупштинског Одбора за пољопривреду, шумарство и водопривреду Марјан Ристичевић, који је рекао да је на влади усвојено око стотинак амандмана што је, како је оценио, побољшало предложене измене закона.

Ристичевић је рекао и да је прихваћен амандман да се рок за отплату земљшта продужи са пет на 10 година, а што је урађено на иницијативу СВМ.

Према његовим речима, усвојени су и амандмани опозиције, као и удружења пољопривредника, чији представници ће сутра присуствовати седници Одбора, на којој ће бити разматрани амандмани.

Ристичевић је рекао да је његова идеја била да више правних лица буде у могућности да закупљују до 30 одсто државног земљишта у свакој општини на период од 30 година, те да је за ту идеју добио подршку, између осталог и посланика ДС.

Главна примедба опозиционих странака и пољопривредника на тај законски предлог управо је била та одредба, према којој се само једном правном лицу дозвољава закуп до 30 одсто државног земљишта у свакој општини на период од 30 година.

Расправа о амандманима на тај законски предлог биће одржана у понедељак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *