17.05.2016., Агроклуб

Удружење SECPA (Удружење производача средстава за заштиту биља) чије чланице су: Adama, BASF, Bayer, DOW Agriosciences, DuPont, Syngenta Agro i Belchim CP, у сарадњи са СПОС-ом и Одбором за заштиту пчела СПОС-а завршило је рад на креирању заједничког лифлета који садржи основна правила која корисници средстава за заштиту биља и пчелари треба да поштују уколико желе да сачувају пчеле, и овде те лифлете можете погледати и преузети.

spos_300Велики корак у решавању проблема тровања пчела

Ова сарадња СПОС-а и SECPA први је озбиљан корак у сарадњи са наведеним кућама које производе пестициде, са циљем упознавања пољопривредника са правилном применом пестицида, како не би долазило до тровања пчела. Ово је још једна мера којој је приступио СПОС у циљу решавања овог великог проблема савременог пчеларства.

Посао није био нимало лак и трајао је неколико месеци (први састанак је одржан 10. децембра 2015), али је завршен на обострано задовољство и коначно је усаглашен текст лифлета. Из СПОС-а су на лифлету радили председник Родољуб Живадиновић и председник Одбора за заштиту пчела СПОС-а Дејан Марковић.

Лифлет је у потпуности усаглашен са законским прописима, а има поруке за пчеларе као и за пољопривреднике одвојено. Ова документа можете наћи у прилогу чланка.

  1. Лифлет за пчеларе >>>
  2. Лифлет за пољопривреднике >>>

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *