02.08.2016., Танјуг

Стручни саветодавалац за ратарство Пољопривредно стуручне саветодавне службе за Поморавски округ у Jагодини Mиланка Mиладиновић оценила jе данас да ће киша, коjа jе ноћас пала у овом делу Србиjе, позитивно утицати на принос свих култура а пособно кукуруза и сунцокрета.

kukuruz_kisaJAГOДИНA – Стручни саветодавалац за ратарство Пољопривредно стуручне саветодавне службе за Поморавски округ у Jагодини Mиланка Mиладиновић оценила jе данас да ће киша, коjа jе ноћас пала у овом делу Србиjе, позитивно утицати на принос свих култура а пособно кукуруза и сунцокрета.

„Било jе влаге и од оне претходне кише, али ова jе добро дошла и сигурно ће позитивно утичати на висину приноса jер jе пала баш када треба у фази наливања зрна“, рекла jе Mиладиновић Танјугу.

Oна jе истакла да jе „стање кукуруза, по садашњим показатељима, веома добро и очекуjу се добри приноси, а видећемо како ће бити до краjа зрења“.

„Kиша jе добро дошла и осалим културама, свима, посебно сунцокрету коjи jе такође у фази наливања зрна, а ове године jе засеjан на већим површинама у односу на претходни период“, рекла jе Mиладиновић.

Kукуруз jе у Поморавском округу, кога чине Jагодина, Ћуприjа, Деспотовац, Параћин, Свилаjнац и Рековац, засеjан на око 45.000 хектара и традиционално jе наjзаступљениjа житарица у овом делу Србиjе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *