18.08.2016., Танјуг

Oд поскупљења свињског меса, витрине са месом у маркетима и продавницама у Jагодини су пуне меса по цео дан, а месари, продавци готово да немаjу посла.

meso_ceneJAГOДИНA – Oд поскупљења свињског меса, витрине са месом у маркетима и продавницама у Jагодини су пуне меса по цео дан, а месари, продавци готово да немаjу посла.

Продаjа свињског меса, од поскупљења jе пала за 50 до 60 одсто, рекли су Танјугу продавци по маркетима, коjи не веруjу да jе реч о боjкоту купаца, већ jедноставно о томе да jе људима то скупо.

Цене се, иначе, разликуjу, па тако у маркету ДИС килограм плећке кошта 489,99, бута 499,99, свињског врата са костима 468 динара.

У продавницама ИДEA плећка jе 520, бут 530, врат и крменадле 489 динара, док jе Mакси маркету плећке 519, бут 529 а врат 485 динара килограм.

На сточноj пиjаци у Jагодини, наjвећоj у Поморављу и овом делу Србиjе, цена товљеника „живе мере“ jуче (среда) jе била 150 динара, парсића 170 до 180 динара, а пољопривредници кажу да jе то цена коjа jе била и пре поскупљења свињског меса.

С друге стране, у продавницама беле технике у Jагодини продавци кажу да jе порасла потражња за замрзивачима, „ниjе нешто велика, али jе порасла и много више људи сада долази и распитуjе се о ценама замрзивача“.

„Људи виде рачуницу, jер на фарми или код малих пољопривредника могу да купе готову заклану, очишћену и исечену свињу за око 200 динара по килограму и да jе ставе у замрзивач, а то jе уштеда, од наjмање 300 динара по килограму“, обjашњаваjу продавци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *