10.11.2016., Агросмарт

Национална Асоцијација за биомасу – СЕРБИО организује 15-16. новембра скуп који ће окупити више од 200 учесника из 100 компанија из Србије и иностранства. Нови Сад ће бити центар најважнијих актера у области развоја биоенергетског сектора и биомасе.

biomasa_serbioМеђународну конференцију „SEE ENERGY – Connect & Supply 2016“ организује Национална асоцијација за биомасу – Сербио, са циљем умрежавања домаћих и међународних компанија укључених у сектор обновљивих извора енергије.

Конференција ће окупити више од 200 учесника из 100 компанија из Србије, Аустрије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Румуније, Словачке, као и представнике државних и покрајинских институција, привредних комора, асоцијација, инвестиционих и комерцијалних банака.

-Усвајањем нове законске регулативе, којом Министарство рударства и енергетике подстиче производњу електричне енергије коришћењем ОИЕ, као и новим „феед-ин“ тарифама за производњу електричне енергије из обновљивих извора енергије (ОИЕ), створио се повољнији пословни амбијент за инвестиционе потенцијале у сектору енергетике и пратеће индустрије – указује ова национална асоцијација.

У складу са тим, циљ „SEE Energy“ конференције је да повеже домаће и међународне компаније и институција из сектора ОИЕ, како би се додатно подстакао развој овог сектора у региону Југоисточне Европе и успоставили нови пословни контакти између великих компанија, МСП сектора и локалних пољопривредних произвођача.

У фокусу конференције ће бити следеће теме:

  • Нове перспективе коришћења биомасе и унапређења животне средине
  • Иновације у пословање са биомасом
  • Како да узгајамо више биомасе и проширимо њену употребу?
  • Како развити и обезбедити подршку за пословање са биомасом?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *