03.02.2017., Танјуг

На међународном саjму прехрамбених производа у Mоскви „Продекспо“, коjи се у главном граду Русиjе одржава од 6. до 10. фебруара, своjе производе представиће и 12 српских произвођача и прерађивача воћа, поврћа, меса, месних прерађевина, млечних производа, алкохолних пића и сокова.

БEOГРAД – На међународном саjму прехрамбених производа у Mоскви „Продекспо“, коjи се у главном граду Русиjе одржава од 6. до 10. фебруара, своjе производе представиће и 12 српских произвођача и прерађивача воћа, поврћа, меса, месних прерађевина, млечних производа, алкохолних пића и сокова, саопштила је Привредна комора Србије.

Наступ српских компаниjа, коjе ће бити производе изложити на националном штанду Србиjе на 120 квадратних метара, организуjу Привредна комора Србиjе и Развоjна агенциjа Србиjе.

На сајму излажу Фрувита, Хладњача Интер фуд, ИТН група, Бренд Наша, Куч компанија, Мастер фриго, Мегле, ЗЗ Моравац, ПИК Бечеј, Вино калем, АД Воћар и Златиборац.

„Традиционално учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа у Русији, региону Заједнице независних држава и шире, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу“, наводи се у саопштењу ПКС.

Истакнуто је да је стабилизација курса рубље од почетка прошле године утицала на повратак тренда раста трговинске размене Србије и Русије и српског извоза.

Укупан српски извоз у Русију за 11 месеци 2016. вредео је 729,9 милиона долара што је раст 10,9 одсто у односу на исти период претходне године, док је покривеност увоза извозом са 41,5 одсто повећана на 53,9 одсто.

Изузимајући увоз енергената који обухвата 60-80 одсто увоза из Русије годишње, Србија бележи суфицит у трговинској размени. Извоз воћа у Русију је повећан 37,8 одсто, а зарада је била 180 милиона долара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *