07.02.2017., РТВ

БЕОГРАД -Ове и наредне године пољопривредни произвођачи који су регистровани а немају никаквих промена неће бити у обавези да обнављају регистрацију својих газдинстава, каже директор Управе за аграрна плаћања Жарко Радат.

Он је Танјугу казао да се Министарство пољопривреде и заштите животне средине одлучило на тај корак јер је анализа показала да јако мали број газдинстава, а која иначе обнављају регистрацију сваке године, имају неке промене.

„Изменом одређених прописа који се односе на обнову и регистрацију пољопривредних газдинстава Министарство пољопривреде је одлучило да у 2017. и 2018. неће бити обнове регистрацуије газдинстава, што значи да пољопривредни произвођачи који су већ у регистру, а немају никакве промене, нису у обавези да обнове регистрацију као што су то морали да чине до сада“, казао је Радат.

Ова одлука је донета како би се пољопривредницима смањила обавезе у вези с бирократијом, али и да би лакше остварили своја права.

Радат је додао да се дешавало да пољопривредници забораве да региструју своје газдинство, због чега онда нису могли да остваре право на субвенције. Сада, додаје, то неће да се догађа, јер ће газдинства која не пријаве промене по аутоматизму остајати у регистру пољопривредних газдинстава којих у Србији у овом тренутку има 350.850.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *