26.05.2018., Политика

САНКТ ПЕТЕРБУРГ – Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се на међународном економском форуму СПИЕФ са новим министром пољопривреде Русије Дмитријем Патрушевим и навео да су потенцијали за сарадњу у области пољопривреде огромни, нарочито са српске стране која може без царина да извози у Русију „практично све што произведе”.

Поповић каже да је са руским колегом говорио и о примени ИТ технологија у пољопривреди, као и о примени иновација у овој области и истакао да је Србија у том погледу на високом нивоу захваљујући научним центрима и инжењерима.

„У следећем периоду смо се договорили да та знања покажемо овде у Русији. Министар Патрушев је прихватио мој позив да на јесен посети Србију и да се боље упозна са свим потенцијалима које Србија има у пољопривредној производњи”, рекао је Поповић.

СПИЕФ 2018 завршава се данас, а током три дана програмом Форума је, обухваћено више од 90 догађаја, као што су радионице, панел дискусије, пословни дијалози, тематски радни доручци, телевизијске дебате, итд.

Главна тема овогодишњег СПИЕФ-а била је „Изградња економије поверења”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *