22.05.2017, Дневник

БЕОГРАД: Ознаку „Српски квалитет“ добило је осам српских производа из месне и прерађивачке индустрије, а у наредних неколико недеља ови производи ће се наћи на рафовима свих трговачких ланац и малих продавница у Србији, рекао је министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић.

Како је истакнуто, производи који носе овај лого, потпуно су српски производ и од сировина које су пореклом из Србије.

Наш основни циљ је био пре свега конкурентност и квалитет производа. Управо ова ознака српског квалитета треба да допринесе томе, да се и држава укључи и да да коначну потрврду да је нешто, што је написано на декларацији баш тако. Да је оно што је произведено у Србији, баш из Србије, нагласио је Недимовић и додао да различита истраживања кажу да потрошачи желе да нађу квалитетну робу али да до сада нису знали где то могу да учине.

Како је казао, Србија је протеклих година имала много тржишних утакмица, где се покушало са промоцијом свега онога што је из Србије, али на један начин који је пре свега био визуелан.
На листи су се нашле три компаније и осам производа, Индустрија меса Карнекс са „домаћом меснатом сланином“, „selection паштета са комадићима меса“, „selection паштета са димљеном сланином“ и „домаћа сарма“, затим, Индустрија меса Топола и „љути кулен“, као и „излетничка салама“, као и компанија Златиборац са „краљевском саламом“ и „пилећом деликатес саламом“.

Недимовић је казао и да је је ова акција „савршен пример јавно-приватног партнерства између произвођача и државе, где имамо потпуно независну контролу квалитета. Надам се да ће првих осам производа који су ушли у систем, само иницијална каписла. Овај систем ће се и даље развијати, а за почетак реч је о три компаније које су једни од лидера у преради меса у Србији“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *