21.02.2020, Дневник

БЕОГРАД: Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Сектор за рурални развој и Управа за аграрна плаћања потписали су уговоре са представницима партнерстава за територијални рурални развој којима су одобрени подстицаји вредности веће од 17 милиона динара.

Подстицаји су одобрени по основу Јавног позива за подршку програмима који се односе на припрему и спровођење локалних стратегија руралног развоја у складу са LEADER приступом.

Како се наводи у саопштењу Министарства пољопривреде, припрема и спровођење локалних стратегија руралног развоја у складу са LEADER приступом представља значајну меру руралног развоја која се бави специфичним проблемима на локалном нивоу.

Наводе да они омогућавају становништву организованом у партнерствима за територијални рурални развој да имплементирају мање локалне пројекте који су од значаја за развој и унапређење квалитета живота у руралним подручјима.

Мали пројекти могу обухватати активности као што су: организација сеоских фестивала, учествовање на сајмовима и манифестацијама, набавка материјала и опреме (компјутери, намештај и опрема за заједничке просторије, туристичке информативне табле, натписи, израда публикација и промотивног материјала, реновирање јавних објеката мањег обима…).

Наведеним Јавним позивом предвиђена је подршка за припрему Локалних стратегија руралног развоја (ЛСРР), а јавни позив за спровођење ЛСРР, односно, имплементацију малих пројеката предвиђен је за другу половину 2020. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *