31.05.2011, РТК

Пољопривредници из Шумадије данас су протестовали на тргу испред Скупштине града незадовољни аграрном политиком Владе Србије. Ратари у Шумадији затечени су одлуком Владе да укине субвенције за пољопривредну производњу и ограничи регресирану нафту и дотације за обнову механизације.

Град Крагујевац у потпуности подржава захтеве пољопривредника. Како је рекла помоћница градоначелника задужена за аграр Снежана Живановић Катић, недопустиво је да држава на средини године донесе одлуку да промени политику и не исплати пољопривредницима оно што им је обећано.

Пољопривредници су се пред Скупштину града, симболично, довезли тракторима. Најављено је да ће протести бити настављени пред Владом Србије.

Пољопривредници из целе Србије покушавају да тракторима крену за Београд, али им полиција не дозвољава излазак на главне путеве, изјавио је у понедељак председавајући Управног одбора Асоцијације пољопривредника Мирослав Киш.

„Пољопривредници из свих крајева Србије у групама од неколико десетина до неколико стотина, покушавају да из својих места тракторима крену у Београд, али им полиција брани кретање и не дозвољава излазак из њихових места“, казао је Киш агенцији Бета.

Он је нагласио да су се пољопривредници одлучили да тракторима додју у Београд, јер не могу више да чекају и да слушају празна обећања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *