22.06.2011., Предраг Благојевић, Јужне вести

БРИСЕЛ – У Бриселу је вечерас отворена канцеларија Града Ниша. Свечаном отварању осим градоначелника Ниша Милоша Симоновића присуствовали су и министар спољних послова Србије Вук Јеремић, шеф Делегације Европског парламента за југоисточну Европу Едуард Кукан и известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин.

– Сигуран сам да ћемо кроз ову канцеларију имати могућност да много лакше приступамо европским фондовима, да стварамо контакте, да стварамо боље услове за улагање не само у Ниш, него у читав регион југа Србије. Ово није само канцеларија Ниша, већ ће заступати интересе читаве јужне и југоисточне Србије. Сигуран сам да ћемо веома брзо видети резултате отварања ове канцеларије – рекао је Симоновић, али на крају нагласио да ће „и поред отварања ове канцеларије и даље све зависити од нас“.

Европски парламентарац Едуар Кукан, поздравио је „иницијативу“ Града да отвори канцеларију у Бриселу.

– С обзиром да Србија жели да постане члан Европске уније, није битно само да се ЕУ приближава држава већ и региони, са својом културом, историјом. Због тога је веома добро што је Град Ниш отворио ову представничку канцеларију у престоници Европе – рекао је Кукан.

Шеф канцеларије Ниша у престоници Европе, Александра Луговић, оценила је да је вечерашњи скуп одличан сигнал за даљи рад.

– Не само да је на отварање дошао велики број људи, него је дошао велики број веома битних и значајних људи – каже Луговић.

Уз Ниш своју Канцеларију у Бриселу од српских градова отворио је једино Крагујевац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *