01.08.2011., ТАЊУГ, Курир

СОКОБАЊА – Министар пољопривреде и трговине Душан Петровић позвао је данас пољопривреднике да узму повољне субвенционисане кредите истичући да је у буџету обезбеђено довољно новца.

„Свако регистровано пољопривредно газдинство може да узме кредит до пет милиона динара на три године са фиксном каматом од осам одсто“, рекао је Петровић у селу Језеро код Сокобање, где је разговарао са произвођачима и берачима лековитог биља.

„Са тим кредитима свако може да покрене озбиљну инвестицију и омогући својој породици економски напредак“, истакао је министар.

Држава је први пут од 2000. године омогућила да се кредити из Фонда за развој користе за примарну пољопривредну производњу, рекао је Петровић и додао да су ти кредити намењени како великим, тако и малим компанијама.

Он је навео да је држава у протеклих неколико месеци успела да значајно унапреди „финансијски амбијент“ у пољопривреди, али да је потребно да прође неко време како би пољопривредници могли да се с тим упознају и одлуче се за кредит.

„Новца има сасвим довољно и ову прилику користим да сваког позовем да искористи могућност за добијање повољног кредита“, рекао је Петровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Предходни чланак
«