06.08.2011., Capital

ФОЧА, У Фочи је данас у оквиру туристичке манифестације “Дани боровнице” на градском Тргу отворен промотивни Сајам боровнице и производа од боровнице, коме присуствује велики број грађана овог града, али и туриста.

На сајму ће бити омогућена дегустација свјеже убране боровнице и производа од ове здраве, планинске биљке, која највише расте на планинама око Фоче – Зеленгори, Малуши, Љубишњи, Вучеву и Маглићу.

“Циљ је да промовишемо туристичке потенцијале општине, посебно националног парка ‘Сутјеска”, изјавио је директор Туристичке организације Фоча Драгана Ивановић.

На Сајму је своје производе изложило и двадесетак пољопривредника – воћара, произвођача органске хране, као и пчелара из Фоче, Рудог, Горажда, Чајнича, Вишеграда и других сусједних општина. У оквиру “Дана боровнице” касно синоћ је на градском Тргу више хиљада Фочака присуствовало концерту музичке групе “Галија”.

Манифестација “Дани боровнице” завршава се сутра на језеру Доње Баре у Националном парку “Сутјеска”.

Предвиђено је промотивно брање боровница, те ручак и дружење са планинарима из свих бивших југословенских република, који су протекла три дана посјетили ледничка језера на планини Зеленгори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *