28.09.2011., Пољопартнер

У Нишу на обуци 40 пољопривредних инжењера из два округа . Из нишког 37 и троје  из зајечарског, из Сокобање (AVMP).

Широм Србије у току су обуке незапослених агронома за посао будућих асистената саветодаваца. Обуку спроводи Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде и Институт за примену науке у пољопривреди, а као предавачи су саветодавци из пољопривредних стручних саветодавних служби.

Незапослени пољопривредни инжењери за четири дана проћи ће обуку: саветодавне вештине и технике, стицање знања у области програма подстицајних мера државе за унапређење пољопривреде и стицање вештине презентације користи при коришћењу кредита у области пољопривреде и процена потреба пољопривредних произвођача.

Обука представља реализацију програма „Едукације незапослених пољопривредних инжењера“ и трајаће до 29. септембра, а у  петак, 30. септембра предвиђено је тестирање знања кандидата.

Резултати тестирања биће достављени Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, где ће се направити ранг-листа 1.500 најуспешнијих полазника ових едукација који ће, као асистенти саветодаваца, бити распоређени по стручним саветодавним службама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *