16.11.2011., Вести влада РС

Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Душан Петровић најавио је данас да ће Републичка дирекција за робне резерве откупити до 50.000 тона меркантилног кукуруза рода 2011. године по цени од 18 динара за килограм.

Петровић је у изјави за агенцију Танјуг истакао да је Влада Србије дала сагласност да Републичка дирекција за робне резерве откупи поменуту количину кукуруза, а у циљу повећања нивоа залиха робних резерви и помоћи примарној пољопривредној производњи.

Министар је навео да ће се меркантилни кукуруз откупљивати од физичких лица – носилаца регистрованих пољопривредних газдинстава и земљорадничких задруга.

Минимална количина меркантилног кукуруза која се купује од једног регистрованог пољопривредног породичног газдинства биће 10 тона, а максимална 100 тона, при чему се од једне земљорадничке задруге може купити до 150 тона, нагласио је он.

Према његовим речима, у цену од 18 динара за килограм укључен је и порез на додату вредност (ПДВ), а средства за куповину биће обезбеђена из буџета Републике Србије за 2011. годину.

Петровић је саопштио да тржишна цена кукуруза тренутно износи 15,5 динара за килограм без ПДВ-а, односно 16,74 динара са ПДВ-ом.

Дирекција за робне резерве ће плаћање обавити у року од седам дана од достављања комплетне документације, напоменуо је министар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *