07.04.2012., Вести ВРС

Помоћник министра пољопривреде у Влади Републике Србије Милош Миловановић рекао је данас да ће Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде до краја априла донети уредбе о субвенционисању воћарске и повртарске производње у 2012. години.

Миловановић је у изјави новинарима рекао да је уредба у финалној фази израде, а кроз њу ће се омогућити произвођачима који се баве воћарском и повртарском производњом инвестициона подршка за опрему и механизацију кроз бесповратна средства у износу до 50 одсто вредности улагања, како би унапредили конкурентност.

Он је навео да ће за спровођење те уредбе из буџета бити издвојено више новца него 2011. године, и објаснио да је разлог примене различитог модела подршке за пољопривредне произвођаче који се баве поврћем и воћем и оне који се баве ратарством, представљају различити начини производње, али и приноси.

Потребна подршка за произвођаче воћа и поврћа је механизација и опрема, попут система за наводњавање, опрема за дораду и прераду, али и за маркетинг и припрему производа за тржиште што може да унапреди конкурентност, додао је Миловановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *