20.04.2012., Новости

Понуда на зеленим пијацама све богатија, али цене расту. Поскупео је целер, пашканат, пасуљ, а нешто јефтинији су карфиол, броколи, млади лук, тиквице и зеље.

ТЕЗГЕ на пијацама су из дана у дан све пуније раног поврћа. На боље снабдевене тржнице у Србији стигао је и млади купус из Македоније. За килограм трговци траже најмање 100 динара, јер се „на велико“ продаје на кванташким пијацама за 85 динара.

Протеклих дана поскупео је целер, пашканат, пасуљ, а нешто јефтинији су карфиол, броколи, млади лук, тиквице и зеље. Млади кромпир се у појединим маркетима може купити за 80 динара, док се на тезгама нуди и по 200 динара за килограм. Прошлогодишњи кромпир кошта од 25 до 50 динара. Већина потрошача и даље заобилази паприке, јер је килограм од 300 до 400 динара. Протекле недеље поскупео је и парадајз, који се продаје од 170 до 250 динара.

Боља понуда јагода утицала је на благи пад цена, па за килограм сада треба одвојити од 300 до 400 динара.

С друге стране, поскупеле су банане – килограм се сада нуди за 100 динара у Зајечару до чак 160 у Београду и Пироту. Знатно су велике разлике и у цени кивија. Килограм у Зајечару кошта просечно 80 динара, а у престоници је чак 150 динара.

Крушке су папрено скупе и килограм нигде не може да се нађе испод 130 динара, а цена им иде и до 200 динара за килограм.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *