02.06.2012., Бета

БЕОГРАД – Влада Србије усвојила је Уредбу о коришћењу подстицаја за подршку пољопривредној и прехрамбеној производњи кроз сертификацију система безбедности и квалитета хране, органских производа и производа са ознаком географског порекла у 2012. години, саопштило је у суботу Министарство пољопривреде.

Држава ће финансирати 50 одсто трошкова плаћене сертификације без пореза на додату вредност (ПДВ).

Коришћење подстицаја односи се на покривање дела трошкова сертификације према међународно признатим стандардима за безбедност и квалитет хране (ISO 22000, BRC, IFS, GOST-R, HALAL, KOSHER, GLOBALG.A.P.), као и за производе добијене по методама органске производње и производе са ознаком географског порекла.

Како је истакнуто, корисник може поднети само један захтев за једну или више сертификација, с тим да укупан износ подстицаја по кориснику не може бити већи од 300.000 динара.

Захтев се подноси Управи за аграрна плаћања у Шапцу до 31. октобра 2012. године, а средства могу користити регистрована пољопривредна газдинства, предузетници, земљорадничке задруге, удружења грађана и привредна друштва, уколико имају доказ о сертификацији издат у 2012. години.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *