05.06.2012., Пољопартнер

Један од водећих светских произвођача минералних ђубрива, URALCHEM Group, од јуна месеца започеће бесплатну едукацију пољопривредних произвођача из Војводине. Захваљујући богатом искуству стеченом у 53 земље света, стручњаци агрономи ове компаније даће препоруке српским пољопривредницима како да остваре веће приносе употребом нових технологија. План компаније, која је глобално оријентисана на едукацију пољопривредника, је да током лета ове године одржи серију бесплатних семинара у Србији, Македонији, Хрватској, као и осталим земљама у региону, у циљу развоја балканског тржишта. Први едукативни семинар одржан је у Новом Саду 5. јуна 2012. године.

У компанији URALCHEM, која ће у Новом Саду средином лета отворити своје регионално представништво за Балкан, кажу да савремена агроиндустрија намеће већу ефикасност у производњи.

– На семинарима се не фокусирамо на промоцију наших производа, већ модела успешне пољопривредне производње. Нове технологије у пољопривреди данас обезбеђују веће приносе у односу на традиционалне. Једна од препорука коју ћемо презентовати је како да се избегне расипање новца на високо-концентрована азотна ђубрива која спирају пролећне поплаве. Наше опредељење је да се развијамо заједно са сваким пољопривредником, те стога желимо да српским произвођачима представимо принципе иновативне агрономије и нове начине коришћења ђубрива за различите врсте усева, каже Антон Андреев, доктор агрономије из компаније URALCHEM.

Компанија URALCHEM, са годишњим производним капацитетом који прелази шест милиона тона ђубрива, други је по реду произвођач амонијум-нитратних ђубрива у свету и број један у Русији, док у тој земљи заузима друго место када је у питању производња НПК ђубрива. Основна предност компаније URALCHEM је развој и производња ђубрива која су прилагођена типу и саставу земљишта у одређеној пољопривредној регији. Компанија тежи максималном очувању животне средине и одрживој експлоатацији природних ресурса који се користе у производном процесу.

Своје активности на тржишту Балкана, компанија URALCHEM започеће управо из Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *