09.08.2012., Вести ВРС

Београд, – Потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је данас са председником Уније пекара Србије Зораном Пралицом о захтевима појединих произвођача хлеба за промену Уредбе о обавезној производњи и промету хлеба од брашна „Т-500“ и повећању малопродајне цене за ту врсту хлеба.

Љајић је, одговарајући на захтеве Уније пекара Србије, указао на то да ова уредба остаје на снази јер нема реалног основа за њену измену.

Он је истакао да је ресорно министарство спремно да у наредном периоду настави разговоре са произвођачима хлеба у циљу проналажења начина за олакшање њиховог пословања и пружања различитих видова помоћи из делокруга своје надлежности.

Пралица је на састанку истакао неопходност измене поменуте уредбе, којом би малопродајна цена хлеба од брашна „Т-500“, тежине 500 грама, износила до 54 динара, уместо досадашњих 44 динара.

Он је такав захтев оправдао ценама брашна и транспорта, које су од доношења важеће уредбе до данас повећане, наводи се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Следећи чланак
»