14.09.2012., Вести ВРС

Агенција за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА) саопштила је данас да ће на највећем јесењем сајму прехрамбене индустрије на свету „World Food“ у Москви бити представљена 21 компанија и једно удружење из Србије.

У саопштењу се наводи да СИЕПА по седми пут организује наступ српских предузећа на поменутом сајму, који се одржава од 17. до 20. септембра.

Циљ наступа је промоција и повећање извоза српске прехрамбене индустрије на тржиште које има 140 милиона људи и које 40 одсто својих потреба за храном задовољава из увоза.

Захваљујући Споразуму о слободној трговини, извоз српских прехрамбених производа у Русију сваке године расте (у 2011. години забележен је раст од приближно 40 одсто) и та земља представља веома значајно извозно тржиште за Србију.

Ове године наша земља се представља са својим производима на укупној површини од 227 квадратних метара, и то на два национална штанда.

Први је Воће и поврће, где ће бити заступљене компаније „Аграр Комерц“, „Agroprom Com“, „Coolfood“, „Duga Fruit“, „Frigonais“, „Фрувела“, „Fruit Land“, „ИТН“, „Југпром“, „ПИК Јужни Банат“, „Плантен“, „Satrade“, „Sicoberry“ и „Стрела“.

На штанду Месо и везане индустрије представиће се „Златиборац“, „Pajić Company Group“, „Карнекс“, Кланица, прерада меса и трговина „Недељковић“, „Национална асоцијација прерађивача меса Србије“, „Natural Planet“, „Magic Fruits Land“ и „Cmana“.

На прошлогодишњем наступу 20 српских компанија је остварило приближно хиљаду контаката, а само за време трајања сајма договорено је више извозних послова у укупној вредности од 27 милиона евра.

„World Food Moscow“ је водећи међународни сајам из области прехрамбене индустрије на тржишту Русије и земаља бившег Совјетског Савеза, који се већ 20 година одржава једном годишње у Москви, у сајамском простору Експоцентар, додаје се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *