28.09.2012., Танјуг

БЕОГРАД – Влада Србије одлучила је данас да малопродајна цена векне од брашна „T -500″ може износити до 48,5 динара, иако су произвођачи тражили да та цена буде 54 динара.

Ради обезбеђивања редовног снабдевања и заштите тржишта, Влада је усвојила данас Уредбу према којој су произвођачи хлеба обавезни да произведу и ставе у промет хлеб од брашна „T-500“ у количини од најмање 40 одсто дневне производње хлеба.

Tрговци су такође обавезни да у структури дневне набавке свих врста хлеба имају најмање 40 одсто хлеба од брашна „T-500“, а за непоштовање ове уредбе предевиђене су казне и до 2 милиона динара. До сада је на снази била уредба бивше владе по којој је цена те врсте хлеба била ограничена на 44 динара.

Како је наведено у саопштењу, Влада је овластила Републичку дирекцију за робне резерве да изврши натуралну размену до 40 хиљада тона меркантилног кукуруза за товну стоку са примарним произвођачима.

Паритети у натуралној размени су 8,77 килограма меркантилног кукуруза за килограм товних свиња и 8,89 кг меркантилног кукуруза за килограм товне јунади. Циљ ове одлуке је да се помогне очување сточног Фонда у Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *