03.01.2013., Танјуг, РТВ

СУБОТИЦА – Млекара Суботица је у 2012. години забележила раст откупа сировог млека, оборила историјски рекорд прерађене количине млека у једном месецу, и задржала пласман млечних производа на истом нивоу као у 2011. години, изјавио је Танјугу директор Млекаре Милан Грујић.

mlekara_subotica_1Он је прецизирао да је у 2012. години откупљено 58 милиона литара сировог млека, или за 16 одсто више него у 2011.

Према његовим речима, откупна цена је повећавана два пута у току претходне године, тако да најбоље и највеће породичне фарме (од укупно 260) за литар млека тзв. ЕУ квалитета добијају и преко 40 динара, без ПДВ-а.

Грујић је додао да Млекара има око 1.600 коопераната, да купује млеко и на тржишту, те да обрађује млеко и из других делова „Дунав храна групе“.

Директор Млекаре је посебно нагласио да је само у августу прошле године прерађено рекордних 6,3 милиона литара млека, чиме је оборен рекорд месечне прераде у историји предузећа.

„Упркос чињеници да је прошла година била тешка и кризна, Млекара Суботица је задржала прераду и пласман млечних производа на истом нивоу као у 2011. години. За наредну годину је планирано повећање пласмана производа, као и улагање три милиона евра у примарну производњу и модернизацију саме млекаре, а реализација тих планова зависи од остварених резултата на тржишту“, рекао је Грујић за Танјуг.

Он је подсетио да је суботичка Млекара прва и једина у Србији која има дозволу за извоз производа на тржиште ЕУ, те да у производњи имплементира стандарде квалитета, као што су HACCP, BRC, HALAL, IFS, ISO 9001 i ISO 14001.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *