11.04.2013., Танјуг, РТВ

МОСКВА/БЕОГРАД – Следећи састанак српско-руске радне групе за пољопривреду биће одржан у јуну 2013. године, договорено је на билатералном састанку министра пољопривреде Србије Горана Кнежевића и министра пољопривреде Русије Николаја Фјодорова.

goran-knezevic-tanjug-tanja-valic_300Министар Кнежевић је у делегацији Владе Србије која борави у дводневној радној посети Руској Федерацији, а током састанка са Фјодоровим разматрана су гео-стратегијска кретања у свету, као и могућност даљег унапређења сарадње у области пољопривреде.

Такође, разговарало се и о могућности да руски фитосанитарни експерти у скорије време посете Србију како би се упознали са системом фитосанитарне контроле коју спроводе надлежни органи наше земље.

Током јучерашњег састанка истакнуто је да се пријатељство Србије и Русије не заснива само на економској сарадњи и обостраним бенефитима већ и на традиционалним вредностима као што су заједничка историја, религија и култура.

Министар Кнежевић позвао је руске колеге на 80. Међународни сајам пољопривреде који ће се одржати у мају у Новом Саду.

С друге стране, министар Фјодоров позвао је министра Кнежевића да посети традиционални руски сајам „Златна јесен“ предложивши да Србија узме пуно учешће и да се представи Русији на свом националном штанду, саопштено је данас из српског Министарства пољопривреде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *