Ко смо ми

Адресе овог веб места су https://avm.rs и https://org.avm.rs.

Које личне податке скупљамо и зашто их скупљамо

Коментари

Када посетиоци оставе коментаре на веб месту, скупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре као и IP адресу посетиоца и ниску user agent његовог прегледача веба за помоћ у откривању непожељног.

Анонимизована ниска направљена од ваше адресе е-поште (такође названа и хеш) може бити достављена услузи Граватар да би се видело да ли је користите. Политика приватности услуге Граватар је доступна овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша слика профила је видљива јавности у смислу вашег коментара.

Садржај

Уколико отпремате слике на веб место, требало би да избегавате отпремање слика са угнежђеним подацима локације (EXIF GPS). Посетиоци веб места могу да преузму и извуку податке о локацији са слика са веб места.

Обрасци за контактирање

На веб месту постоји једноставна контакт форма која омогућава нормалан контакт са администраторима веб места.

Колачићи

Уколико оставите коментар на нашем веб месту, можете се изузети од снимања свог имена, адресе е-поште и веб места у колачићима. Они су због ваше удобности тако да не морате да поново попуњавате своје детаље када оставите други коментар. Ови колачићи трају годину дана.

Уколико имате налог (за то је потребан директан контак-захтев администраторима веб места преко контакт форме) и пријавите се на ово веб место, поставићемо привремени колачић за одређивање да ли ваш прегледач веба прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се након вашег затварања прегледача веба.

Када се пријавите, такође ћемо поставити неколико колачића да бисмо сачували ваше информације пријављивања и ваше изборе приказа екрана. Колачићи пријављивања трају два дана, а колачићи могућности екрана трају годину дана. Уколико изаберете „Запамти ме“, ваша пријава ће трајати две седмице. Уколико се одјавите са свог налога, колачићи пријављивања биће уклоњени.

Када уредите или објавите чланак, додатни колачић ће бити сачуван у вашем прегледачу веба. Овај колачић не укључује личне податке и само одређује ID чланка који уређујете. Истиче након једног дана.

Угнежђени садржај са других веб места

Чланци на овом веб месту могу да садрже угнежђени садржај (нпр. видео снимке, слике, чланке, итд). Угнежђени садржај са других веб места се понаша на потпуно исти начин као да је ваш посетилац посетио друго веб место.

Та веб места могу да прикупе податке о вама, користе колачиће, угнезде додатно праћење од стране треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим угнежђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са угнежђеним садржајем уколико имате налог и пријављени сте на то веб место.

Аналитика

Сви садржаји који се шаљу на веб месту у облику коментара или покушаји приступа веб месту друге природе се памте и анализирају на потенцијални злонамерни садржај аутоматски путем прогарама уграђених у софтвер веб места (заштитни зид, антивирусни програми и сл.).

Колико дуго чувамо ваше податке

Уколико оставите коментар, тај коментар и његови мета подаци се чувају неограничено. Ово је зато да бисмо препознали и аутоматски одобрили све коментаре које уследе умести да их држимо у реду за преглед.

За кориснике који се региструју на наше веб мести (уколико их има), такође чувамо личне информације које доставе у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, уреде или обришу своје личне податке било када (изузев што не могу да промене своје корисничко име). Управници веб места такође могу да виде и уреде те информације.

Која права имате у односу на ваше податке

Уколико имате налог на овом веб месту, или сте оставили коментаре, можете да захтевате да примите датотеку са извезеним личним подацима које држимо о вама укључујући било које податке које сте нам доставили. Такође можете да захтевате да обришемо било које личне податке које држимо о вама. То не укључује било које податке које смо обавезни да држимо због административних, правних или безбедоносних разлога.

Где шаљемо ваше податке

Коментари посетиоца могу да буду проверени кроз услугу аутоматског препознавања непожељних. У случају процене коментара као непожељног бришу се сви подаци аутора коментара или, у случају честог слања непожељних коментара, могуће је памћење IP адресе пошиљаоца и блокирање приступа веб месту са те адресе , а посете веб месту које имају за циљ ометање рада веб места путем уградње злонамерних садржаја било које врсте или преоптерећења сервера биће забележене са свим доступним подацима и прослеђене ауторима заштитног софтвера и , евентуално, и правосудним органима.

Додатне информације

Како штитимо ваше податке

Целокупан садржај веб места, као и ауторизовани приступ веб месту су заштићени поузданим и провереним заштитним софтвером који се редовно ажурира.

Од којих трећих страна примамо податке

Ово веб место не прикупља било које податке од трећих страна.

Које аутоматско доношење одлука и/или профилисање радимо са корисничким подацима

Сваки приступ веб месту аутоматски се прати и профилише једино у смислу пожељно/непожељно (у случају коментара) или у погледу потенцијалних покушаја злонамерног ометања рада веб места у ком случају је аутоматизована и блокада приступа веб месту до коначне процене природе приступа веб месту од стране администратора веб места.