RSS

 

 • Детаљни услови повољних кредита за младе који би требало да оживе српско село
  09.05.2019., Спутњик, Мира Канкараш Тркља Понуда пољопривредницима млађим од 40 година да повољним кредитом дођу до нових ораница је добра акција, која ће малим и средњим фармерима омогућити да повећају посед, али и оживети тржиште пољопривредног земљишта. Током Пољопривредног сајма у Новом Саду, који ће бити отворен у суботу 11.… Read more »
 • Акција „Најбоље из Србије“ чека 2000. номинацију
  17.04.2019., Квалитет Привредна комора Србије позвала је привреднике да до 25. априла кандидују своје компаније и брендове за престижно признање „Најбоље из Србије 2019“. Ове године очекује се јубиларна 2000. номинација. Пратећи најсавременије тржишне трендове и истанчани укус потрошача, циљ је да акција буде и остане синоним за успех и… Read more »
 • „Агроунија“ Миодрага Костића платила 1,5 милијарди динара за „БД Агро“
  11.04.2019., Дневник Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ) објавила је да је компанија „БД Агро” у стечају из Добановаца као правно лице продата „Агроунији” из Инђије по почетној цени од 1,5 милијарду динара. Власник „Агроуније” је „МК група” Миодрага Костића. Најважнија имовина „БД Агроа” је 542 хектара пољопривредног земљишта, од… Read more »
 • Нова „IWA 29 – професионална организација пољопривредника“ – смернице за добро нахрањен свет
  03.04.2019., Квалитет, IWA 29:2019 Обезбедити храњиве намирнице за сваког деветог човека који данас гладује значи преиспитати како растемо, делимо и конзумирамо храну. Са притисцима са којима се суочавамо као што су климатске промене и растућа популација, право је време за тако нешто. Међународни стандарди на извору ланца производње хране ће… Read more »
 • Србија прошле године дуплирала извоз говеђег меса
  16.03.2019., Дневник БЕОГРАД: Извоз говеђег меса из Србије у последње четири године бележи стални раст, а прошле године је двоструко већи него 2017. године. У Министарству пољопривреде кажу да је за српско сточарство изузетно важан продужетак важења уговора о слободној трговини с Турском, као и повећање квоте за извоз јунећег… Read more »
 • Од извозника до великог увозника кромпира из ЕУ
  15.03.2019., Дневник БЕОГРАД: Од некадашњег значајног извозника кромпира на тржишта Румуније и Бугарске, са садашњом просечном производњом на 28.000 хектара и просечним приносом од 14 тона Србија је постала значајан увозник кромпира, најчесће из Немачке, Белгије и Холандије, подаци су Привредне коморе Србије. Када су Румунија и Бугарска ушле у… Read more »
 • Нова правила ЕУ – минималне субвенције 20.000 евра
  09.03.2019., Политика, Ивана Албуновић Уредба ступа на снагу 14. марта, а горња граница минималних државних субвенција биће повећана са 15.000 евра на 20.000. Европска комисија усвојила је пре неколико дана нова правила за пољопривредни сектор. Флексибилније финансирање и веће минималне субвенције уводе се између осталог и због ванредних околности на… Read more »
 • Финансијска подршка пољопривредницима за куповину дизела
  21.02.2019., ВРС Влада Србије је, услед успешне финансијске консолидације и додатних средстава која су тиме обезбеђена, донела Уредбу која представља финансијску подршку пољопривредним произвођачима за куповину дизел горива у износу од 20 динара по литри, до 60 литара горива по хектару, а за највише 20 хектара пољопривредног земљишта. За ову намену… Read more »
 • Како ће се нова правила ЕУ о органској производњи одразити на произвођаче у Србији?
  18.02.2019., Дневник БЕОГРАД: Извоз органских производа из Србије у земље ЕУ премашио је 23 милиона евра годишње, а с озбиром на промене и раст органског сектора Унија је недавно, после више од две деценије органске пољопривредне производње, донела нову Уредбу о органској производњи и обележавању органских производа. У наредне две… Read more »
 • Војводина: За опремање фарми 60 одсто бесповратних средстава
  06.02.2019., Домаћинска кућа Конкурс за опремање сточарских фарми отворен до утрошка средстава, а закључно са 15. мартом. Циљ Конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство је повећање ефикасности, конкурентности и одрживости производње на фармама у Аутономној покрајини Војводини у 2019. години. Предмет конкурса је додела бесповратних средстава за суфинансирање:… Read more »
Powered by Custom RSS Feed